Weerbaar op de Werkvloer

Lastige mensen, we hebben er allemaal weleens mee te maken. Een verwarde cliënt op de gang, een intimiderende chef bij je bureau, een boze klant aan de balie… Soms vertonen ze grensoverschrijdend gedrag, dat kan uitmonden in verbale of fysieke agressie. Hoe reageer je? Onze instinctieve reacties, vechten of vluchten, zijn geen optie als je aan het werk bent. Een sterke weerbaarheid is nodig om angstige situaties de baas te blijven.

Een andere manier van reageren

Weerbare mensen weten waar de grens ligt. Ze zijn in staat hun eigen grens duidelijk aan te geven en die van anderen te respecteren. Ze kunnen weerstand bieden aan bedreigingen en bezitten vaardigheden om zichzelf en anderen te verdedigen. Adequaat handelen in spannende situaties vraagt regelmatige oefening. Het is belangrijk je weerbaarheid te blijven trainen, zodat lichaam en geest de reflexen onthouden en je in real life kunt teruggrijpen op de herinnering.

 

De training Weerbaar op de Werkvloer is bedoeld voor mensen die in hun werk te maken (kunnen) krijgen met fysiek en/of emotioneel bedreigende situaties. Bijvoorbeeld aan een balie, in het contact met klanten en binnen zorgorganisaties. De inhoud van de training stemmen we zorgvuldig af op de soorten van bedreigingen in de specifieke werkomgeving van de cursisten.

Wat leer je?

Leer jezelf kennen en hou controle over spannende situaties.

 

Vroegtijdig signalen herkennen van verschillende soorten agressie.

 

Hoe je jouw primaire reacties op agressie constructief kunt inzetten en uitbouwen.

"Ik heb veel te maken met agressie op de werkvloer, met deze training kan ik mijn 'mannetje' beter staan."

Inschrijven

De training Weerbaar op de Werkvloer wordt gegeven door Dirk Barten en Yolanda van Grieken. We bieden deze training ook incompany aan - in een fysiek en emotioneel veilige leeromgeving met twee ervaren trainers.

 

Vul het formulier hieronder in en we nemen snel contact met je op voor meer informatie!

Dit levert het  in ieder geval op:

Communicatieve vaardigheden om conflicten in de kiem te smoren.

 

Technieken om situaties te de-escaleren.

 

Aandacht aan voorzorgsmaatregelen, veiligheid en protocollen, zelfverdediging, groepsdynamiek en samenwerken in noodsituaties.

 

Na afloop ben je in staat om verbale en fysieke bedreigingen met kracht tegemoet te treden en onveilige situaties te voorkomen.