PDL Blended Learning

Het valt niet mee om te zorgen voor mensen die chronisch passief leven. Wassen, aankleden en verplaatsen vraagt veel kracht en tijd van de zorgverleners. Dit omdat de cliënt niet actief kan meewerken en er door de passiviteit vaak afweerspanning ontstaat. Bovendien kunnen sommige cliënten niet of nauwelijks meer aangeven waaraan ze behoefte hebben.

 

De traditionele zorgbenadering van Activering van het dagelijks leven (ADL) schiet dan tekort. Heel onbevredigend voor de cliënt, én voor de zorgverlener. ADL staat tegenover PDL (Passiviteiten van het dagelijks leven). Deze vorm van zorgverlening is bedoeld voor mensen die in grote mate (al dan niet volledig) afhankelijk zijn van hun zorgverlener.

Een andere manier van zorgen

PDL is een manier van zorgen voor mensen die niet meer tot activiteit in staat zijn. Je leert omgaan met de passiviteit van de cliënt en verlegt de aandacht naar het wegnemen van zelfzorgtekorten. PDL verzorging voor passieve mensen is een verzameling handelingen, hulpmiddelen en maatregelen die helpen ontspannen en complicaties als decubitus en contracturen voorkomen of verminderen. Het resultaat is meer kwaliteit van leven en meer lichaamsbeleving voor de cliënt. PDL verzorging voor passieve mensen is toepasbaar in alle dagelijkse zorgsituaties, zowel binnen zorgorganisaties als thuis.

 

De training is bedoeld voor zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers die werken met (passieve) cliënten op somatische of psychogeriatrische afdelingen van een zorgorganisatie of in de thuiszorg. PDL dient namelijk te worden verricht door professionele zorgverleners, die zelfzorgactiviteiten van een persoon zullen gaan waarnemen binnen hun dagelijks leven. Het doel voor de cliënt is stabilisatie, het benutten van restcapaciteit en het leren leven met beperkingen.

Wat leer je?

Technieken om persoonlijk contact te maken met passieve cliënten (oogcontact, aanraken, vermijden van snelle bewegingen, geruststellend spreken en fysieke handelingen minimaliseren).

 

Veilige tiltechnieken, lig- en zithoudingen en het prikkelen van de zintuigen. 

 

Welke hulpmiddelen je kunt inzetten om het comfort van de cliënt te verhogen. Alle kerngebieden komen aan bod: liggen, zitten, wassen en verschonen, kleden, tillen, verplaatsen en voeden.

"Dankzij de PDL training kan ik een glimlach op het gezicht van mijn cliënt toveren en dat is enorm lonend."

Wat kan er met PDL bereikt worden?

Aan de hand van PDL kan een persoon op liefdevolle wijze ondersteund worden. Met deze methode wordt een band opgebouwd met de cliënt en leer je de persoon beter kennen. Het verandert de manier waarop je tegen het verzorgen van personen aankijkt en maakt het in sommige gevallen minder tot een strijd. PDL is belonend, in de zin dat een glimlach op het gezicht van je cliënt jou ook gelukkig zal maken. Het is dan ook niet voor niets een vorm van belevingsgerichte zorg genoemd.

 

De training omvat:

  • Thuisstudie en thuisopdrachten
  • E-learning module
  • Vaardigheidstraining door PDL-gecertificeerde docent.

 

Blended learning in de training PDL is:

  • Digitaal leren met behulp van computer, laptop of tablet op elk gewenst moment en tijdstip.
    De deelnemer kan daarna het geleerde oefenen tijdens de vaardigheidstrainingen aan de hand van eigen casussen uit de dagelijkse praktijk.
  • Besparing van improductieve uren is kostenbesparend voor de organisatie
  • Door de combinatie van e-learning, de fysieke trainingsdagdelen en de opdrachten ontstaat een mix die aansluit op verschillende leerstijlen en voorkeuren

 

Duur van de training:
 – E-learning modules gedurende 6 weken
– 5 lesdagen van 4 uur

Kosten van de Training:
€ 1.095,-- excl. btw per persoon

Inschrijven

Meld je voor 28 februari aan voor een van de volgende groepen:

  • Groep 1 op de woensdagen van 12:30 - 16:30 (10 april, 24 april, 8 mei, 22 mei en 5 juni)
  • Groep 2 op de donderdagen van 12:30 - 16:30 (10 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december)

Vul het formulier hieronder in en we nemen snel contact met je op voor meer informatie!

Dit levert het  in ieder geval op:

Na afloop ben je in staat de passieve cliënt tijdens de dagelijkse verzorging een gevoel van veiligheid en geborgenheid te geven.

 

De PDL-training is geaccrediteerd door de kwaliteitsregisters van V&VN (30 punten), ADAP (40 punten) en KNGF (40 punten). Alle deelnemers ontvangen het certificaat van Stichting PDL.

Bijzonderheden

Het PDL® logo, Benelux keurmerk PDL®, trainingsprogramma PDL® is eigendom van de Stichting PDL;
De uitvoering van de trainingen PDL zijn door de stichting PDL aan een aantal opleiders gedelegeerd.
BartN Trainingen is vanaf augustus 2018 erkend opleider PDL;
Meer informatie over de stichting PDL: www.stichtingpdl.nl