Omgaan met verward gedrag

Verwarde mensen tekenen het straatbeeld. Weet je niet hoe je met hen om moet gaan, dan ervaar je overlast. Op straat als voorbijganger, bij je in de straat als buur en tijdens je werk bij een woningbouwvereniging, als handhaver of als beveiliger. Ermee om leren gaan is geen kwestie van een master halen in de psychiatrie, maar een kwestie van praktijkgericht leren. Daarom hebben we de training ‘Omgaan met Verward Gedrag’.

Een andere manier van benaderen

Verwarde mensen kunnen intimiderend overkomen. Weet je niet wat je moet zeggen, hoe je jezelf moet positioneren of hoe je verward gedrag kunt signaleren - dan is het vaak lastig om met verwardheid om te gaan.

 

Deze training is bedoeld voor mensen die werken bij een woningbouwvereniging, een huismeester zijn of werken als handhaver of beveiliger. Eigenlijk is deze training goed voor iedereen die veel ‘op straat werkt’.

 

Uiteindelijk is het meest belangrijk dat we je helpen om te deëscaleren, onveilige situaties te voorkomen en altijd het koel hoofd te houden. 

Wat leer je?

  • Jezelf op een veilige manier positioneren t.o.v. verwarde personen in een gesprek.
  • Contact maken op de juiste wijze.
  • Gespreksvaardigheden verbeteren ten aanzien van de verbale weerbaarheid.
  • Signaleren van verward gedrag en op de goede manier doorverwijzen.
  • Omgaan met ongewenst gedrag op het moment zelf.
  • Inzicht in de psychiatrie en ziektebeelden.

Psychiatrische benadering van ongewenst gedrag

Omgaan met weerstand lukt alleen als je weet hoe je dat moet aanvliegen. Zo kun je escalaties voorkomen en veiligheid waarborgen.

 

Tijdens deze training zoomen we in op het tijdig en objectief signaleren van praktijksituaties, op welke manieren je kunt handelen en de inzet van gesprekstechnieken bij confrontaties in lastige situaties. 

 

We maken daarbij gebruik van situaties die zich echt in de praktijk voordoen en voor hebben gedaan, maar een ding is zeker: het is altijd onvoorspelbaar. Door je de goede basis mee te geven, ga jij goed het gesprek in en kun je meer voor elkaar krijgen dan voorheen.

 

Studiebelasting

 

Vaardigheidstraining 7 uur

 

Kosten

 

€ 245,-- per deelnemer inclusief btw, koffie/thee/lunch en reader en een Certificaat van BartN Trainingen.

Inschrijven

Deze training wordt medio maart 2020 gegeven in omgeving Haarlem.

 

Ben je geïnteresseerd in deze training, verstuur je gegevens dan via onderstaand formulier en we nemen binnen drie werkdagen contact met je op!

Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring en algemene voorwaarden (open trainingen en incompany)

Dit levert het in ieder geval op:

  • Communicatieve vaardigheden om conflicten in de kiem te smoren.
  • Technieken om te de-escaleren.
  • Aandacht voor de psychiatrie en meer achtergrond om je eigen visie op verward gedrag te kunnen vormen.
  • Na afloop ben je in staat om het gesprek op de juiste manier aan te gaan en een fijne (werk)omgeving te creëren.